26 Aralık 2014 Cuma

Cibali Karakolu'nun Ayıplı Videosu


Oyunu tanıtan videoları hazırlarken neye dikkat edersiniz? Pek tabii ki özel bulduğunuz sahnelerden fotoğrafları, hareketli sahnelerin görüntülerini verirsiniz. Aşağıda verdiğim fotoğraf İBBŞT'nın Cibali Karakolu'nu tanıtan sayfasından bir fotoğraf. Ne var bu fotoğrafta? Oyun kadrosu ve videodan alınmış bir fotoğraf. Videodan alınan fotoğrafta Cafer ile Şikayetçi'nin birlikte olduğu sahneden bir görüntü var. Demek ki İBBŞT bu sahneyi önemli bulmuş ki oyunun videosunda yer vermiş. Ama oyunun künyesinde fotoğrafta görülen Şikayetçi rolünü oynayan oyuncunun ismi yok. Zira o sahne çıkarılmış. Yâni videoda görünen o sahne oyundan çıkarılmış. Oyuncu ve sahnesi çıkarılmış ama videoda o sahne hâlâ var. Bu en azından seyirciyi yanlış yönlendirmeye diğer bir deyimle müşteriyi aldatmaya giriyor. Önem verilen bir sahnenin çıkarılmasının takdirini de seyircilere bırakıyorum.



Aşağıdaki oyun künyesi ise oyundan o sahne çıkarılmamışken oyun kadrosunu gösteriyor. Çıkarılan oyuncunun ismi var. demek ki o sahne de var.




Bugün 26 Aralık 2014 saat 20:00 Ben yukarıdaki ilk fotoğrafı bugün çektim.

İBBŞT'nın yönetimi müşteriyi aldatan bir video ile oyunun reklâmını yapıyor. Ayıplı ürün bu.

Benim bu uyarımdan sonra İBBŞT videoyu da değiştirir mutlaka. Ama bu tarihe kadar sattıkları bilet ücretlerini iade etmek zorundadırlar. Seyirciler de bilet paralarını geri isteme hakkına sahip. Zira bu gösterdiğini vermeyen bir kurumun AYIPLI ürünü.

Benden hatırlatması.

Melih Anık

Not: Yönetimin kalitesi ayrıntıda gizlidir. Ayrıntıda sınıfta kalan yönetimler başkalarının kifayetsizliğinden ve ihtirasından bahsetmemeli. Önce kendine bakmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder